Kegemaran Masa Kini


Favourite? kegemaran? kesukaan?

Erm kalau yang berkaitan supplemen yang ai makan berubah-ubah sebenarnya senang kata semuanya ai suka.

3 bulan lepas cukup suka Vitamin C, Zinc Complex dengan B Complex, sekarang ni pula ESP, Alflafa, Vitamin C, B Complex, Vita Lea. Vitamin yang lain masih lagi makan cuma yang 5 ini wajib diambil setiap hari.

Penyebabnya badan cepat lesu kemudian tetiba adegan achoom achoom bermula. Adegan itu yang tak suka sebab nanti akan bersin sampai sakit telinga huh sangat tak best. Tak tahu apa penyebab mungkin habuk sebab kebelakangan habuk sangat banyak dekat rumah.

Jadi bermula konsisten regimen 5 serangakai ni, alhamdulillah adegan achoom achoom tak takder sebab dah konsisten balik ambil Alfalfa. Kadang kala bila dah selalu makan ada juga rasa muak tu kan, alfalfa tu lama tak makan sebab tetiba rasa muak la hahaha. Disebabkan adegan itu lah kawan balik dengan Alfalfa. Alfalfa ni rasa dan bau herba yer, jadi kadang kala tak tahan bau dia tu yang stop ambil alfalfa pastu ambil Herb Lax sebab nak pastikan usus sentiasa sihat. Antara fungsi alfalfa adalah bertindak sebagai fiber jadi kita ganti dengan Herb Lax yang memang khas untuk menjaga usus sihat.

ESP ada dalam regimen sebab nak cantik la hahaha selalu tidur lewat jadi kulit kadang kala nampak sangat lesu dan kusam. Makan supplemen pun kalau tak cukup tidur dengan air kesan dia tak berapa menjadi jugak. Aim nak body age muda jadi kenalah jaga elok-elok. ESP merupakan protein jadi ia membantu pembinaan sel baru yang sihat, apabila dalaman sihat pasti akan membuatkan muka kita berseri-seri.

Vita Lea pula multivitamin jadi dapatlah penuhkan lompong-lompong nutrien yang tak dapat daripada makanan. Kalau diamalkan badan susah nak demam sebabnya nutrien cukup, sistem imun pun jadi kuat la. Penyakit susah la nak hinggap makan pula Vitamin C insya allah sistem imun pasti menjadi kuat dan badan pun bertenaga. Zinc complex pun untuk sistem imun badan tetapi stok dekat rumah dah habis, dekat HQ pula tak tahu bila Zinc complek akan ada sebab Shaklee formula balik lepas tu nak dapatkan kelulusan KKM sangat la strict. Semoga dieprmudahkan urusan.

Itu la kegemaran buat masa ini lepas ni tak tahu apa pula yang bakal ditambah, Vivix perhaps. hehehe

Terima kasih kerana sudi membaca.

Oh yeah bulan ni Alfalfa, Lecithin, Nutriferon dengan Vita Lea For Children on sale. 


Cepat tau sebab dah nak hujung bulan nanti terlupa beli dah tak dapat bonus. Rugi... kata cegah lebih baik dari rawat...


1 comment... add one now

atiehilmi dot com atiehilmi dot com 24 November, 2016
hee~ ai tengok gambar beetroot tu, dalam hati "baik makan shaklee la dari nak telan jus tu.."

haish..