Keistimewaan Produk Shaklee Yang Tiada Pada Yang Lain


Kenapa dah bertahun saya masih bertahan dengan Shaklee, masih suka makan supplemen Shaklee, masih share tentang Shaklee.
Sudah rasa effect dia, jadi nak orang lain juga rasa effect yang sama. Benda baik kena lah share bersama kan..Sihat tu penting...
Makanan kesihatan sangat banyak kat pasaran sebab orang dah mula ambil berat pasal kesihatan. Permakanan orang malaysia makin lama makin mengancam, pelbagai menu yang kebabom menjilat jari tapi kalau diamalkan kebabom jugak sakit yang datang.

Disebabkan kesedaran tu ramai yang mula ambil makanan kesihatan tapi kalau salah pilih pun tak guna juga sebab tak membantu kesihatan tetapi in the long run ada effect pula. Tak caya ada Landmark Study membuktikan group yang ambil supplemen selain Shaklee ada risiko mendapat sakit kronik jika terus menerus ambil.

Produk kosmetik juga begitu, recently ada lagi produk yang diarahkan untuk tarik balik produk mereka daripada pasaran kerana ada bahan bahaya. Ada produk kecantikan apabila diambil terus menerus penggunanya naik badan mendadak kerana kandungan gula yang tinggi.
Jadi kesimpulannya, cari lah produk yang betul-betul selamat, berkesan dan semulajadi kerana kita ambil untuk sihat bukannya untuk sakit. Sekarang kan zaman IT zaman teknologi, gunakan setiap medium tu untuk cari kesahihan produk yang menjadi idaman kalbu tu. Paling tidak pun check dengan KKM sama ada produk tu ada sijil yang sah atau tak, jika mereka guna alasan kerana ianya makanan tidak perlu KKM cari pula dekat website kesihatan atau forum feedback atau review pasal produk tersebut.
Come on, kalau cerita artis or cerita gosip korang leh korek sampai kisah 2 3 tahun dulu inikan pasal kesihatan sendiri. Usahalah lebih untuk diri sendiri juga kan.
***************************************

Keistimewaan Produk Shaklee:
1. Shaklee diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Maklumat ini tertera pada setiap botol produk.
2. Produk Shaklee adalah mesra alam dan mudah diuraikan.
3. Shaklee diperbuat dari bahan-bahan semulajadi & diproses secara semulajadi. Dan bukan vitamin sintetik.
4. Status halal Shaklee disahkan oleh badan islamik di US, iaitu ISA (Islamic Services of America) yang merupakan badan yang disahkan JAKIM & lebih strict daripada JAKIM sendiri.
6. Shaklee sangat menjaga standard kualiti produk.
Sebagai contoh, polisi Shaklee lebih ketat dari US Food and Drugs Administration (FDA). Walaupun Shaklee adalah produk suplemen tetapi ia mengikuti garis panduan FDA, bukan sekadar garis panduan dari Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA).
DSHEA tidak memerlukan ujian klinikal tapi Shaklee melakukan ujian klinikal ke atas setiap bahan yang digunakan untuk memastikan tahap keselamatan, keberkesanan dan pemantauannya terhadap alam sekitar.
Diiktiraf oleh jurnal-jurnal yang melakukan ujian terhadap produk-produk kesihatan seluruh dunia.
    Sangat berbaloi untuk jaga kesihatan dengan Shaklee.
Jom share dengan orang2 yang anda sayang.

0 comment... add one now