Jom Pergi Kelas....

"Nanti duduk ngan opah kejab yer, ibu nak gi kelas"
"Kelas apa ibu? Ibu kena pergi sekolah lagi ker?"

Kelas apa? 
Sepanjang dalam dunia Shaklee ni, banyak juga kelas online yang dapat join. Kelas face to face insya allah akan cuba perbanyakkan tak lama lagi. Betapa mudahnya nak buat kelas sekarang zaman teknologi ni. 
Dulu guna webinar, kemudian guna Whatsapp dan Telegram sekarang guna Live FB pun dah boleh coaching.

Banyak dah kelas, banyak dah ilmu tetapi aku ni pelupa. Sangat sangat pelupa..
(kena makan omega ni, takpun lebihkan lecithin)
Kalau suruh trace back kelas mana memang tak boleh ingat, tetapi ilmu yang paling aku suka...
BLOGGING...

Banyak dah ilmu yg dapat tapi aku still belum master lagi, masih belum dapat capai 1st rank lagi.
Belajar pasal SEO, kepentingan update blog, blogwalking...
Kalau belum nampak hasil maksudnya disini kena work hard la...
Orang dah bagi ilmu kenalah buat sungguh-sungguh.

Perumpaam upline tentang blog yang tak kan aku lupa "blog ni umpama ladang, sekarang masa menyemai tak lama lagi akan datang masa menuai". Sekarang aku masih dalam proses menyemai, tunggu masa untuk menuai.


Walaupun sudah ada putik-putik tetapi masih belum cukup lagi sebab putik belum bertukar menjadi buah. Bila putik tak menjadi buah apply lagi satu ilmu yang upline bagi iaitu "when people say no, you say next". 

Untung berbisnes under Shaklee, kelas sentiasa ada. Dari kelas for beginner hingga la kepada yang expect. Daripada hal bisnes sampailah ke hal rohani. Ini baru kelas yang upline buat, belum lagi yang dari pihak Shaklee sendiri. Sebenarnya terasa sangat rugi tak join kelas dari dulu tapi apakan daya waktu keadaan belum mengizinkan. Sekarang insya allah kita cuba dan mohon dipermudahkan.

Apa yang dah aku dapat selama ini?
~ How to handle rejection.
~ Patience - Rome does not build in one day.
~ Learn how to make people warm up to you.
~ Learn how to close deal.
~ Learn how to have big heart.

Semuanya berkaitan dengan emosi perasan tak? hahaha aku pun baru perasan.
Whatever la yang penting ilmu itu membantu aku lebih kuat.
Setuju?


2 comments.. read them below or add one

Amin Hakim Amin Hakim 02 December, 2016
Belajar hingga ke akhir hayat, itulah sebaiknya.. semoga puan berjaya dalam bisnes shaklee
Are-u Zalie Are-u Zalie 04 December, 2016
Terima kasih atas doa diatas... :)